Media

Het NK Jongleren in de media

De Stentor

Jongleren heeft nog altijd toekomst

“Wie dit weekend de grote sporthal van De Trefkoele in Dalfsen binnenliep, waande zich bij de repetities van een circusvoorstelling. Overal waren mensen bezig met jongleren: met ballen, kegels, stokken, ringen of diabolo’s, en soms ook in combinatie met elkaar.” (+ Video)

link

RTV Oost

Dalfsen leert kegels gooien tijdena NK Jongleren

“Hoe gooi je de kegels in de lucht? En hoe houd je er meerdere tegelijk in de lucht? Dat kun je leren tijdens het NK Jongleren, dit weekend in Dalfsen.” (+ Video)

link

Hart van Nederland

Nederlands recordhouder jongleren

“Hij heeft het hem geflikt: de 16-jarige Simon à Campo uit het Limburgse Meerssen is de nieuwe Nederlands recordhouder jongleren. Hij wist maar liefst elf ballen in de lucht te houden. Een ongelooflijke prestatie. En Simon is er nog lang niet klaar mee: de volgende uitdaging is natuurlijk het wereldrecord!”

link

De weblog van Helmond

Helmond haalt NK Jongleren binnen

“Jongleurs strijden dan voor de titel “beste jongleur” in de diverse categorieën. Bij de technische competities gaat het erom zo moeilijk mogelijke trucs zo beheerst mogelijk uit te voeren. Bij de artistieke competities ligt de nadruk meer op originaliteit en presentatie.”

link

Weekblad voor Deurne

Leden Hebbes op NK Jongleren

“Verdeeld over het weekend worden competities gehouden in vijf categorieën: ballen, ringen, diabolo, kegels en acts. Deurnenaar Rinus Pecht, vaste begeleider van jongleergroep Hebbes, verzorgt tijdens het NK Jongleren workshops voor beginners. In de foyer en brasserie van de Cacaofabriek, die gratis toegankelijk zijn voor publiek, wordt vrij gejongleerd. Tevens staat in de foyer een kraam waar jongleer-artikelen verkrijgbaar zijn.”

link

Alles over Helmond

Het NK Jongleren vindt plaats in de Cacaofabriek op 6 en 7 januari.

“De Nederlandse jongleertop en -subtop zal weer ruim vertegenwoordigd zijn op het NK Jongleren, een wereldwijd leidend evenement op het gebied van jongleercompetities. Dit jaar zal het voor de derde keer in de Cacaofabriek in Helmond plaatsvinden. Jongleren is behalve een sportieve activiteit ook een aantrekkelijke vorm van entertainment, dus voor publiek leuk om naar te kijken. Tijdens het NK zullen overdag de technische competities gehouden worden en op zaterdagavond de Actcompetitie en de Fight Night.”

link